BLOG

Полското откритие

През 70-те години на ХХ век в Полша биохимията на водните организми е развита на световно ниво. През 1989 г. химиците: Мечислав Скродзки, Антони Михневич и Хенрик Куява от Гдиня правят необикновено откритие - метод за изолиране молекулно равнище, чрез хидратация, на колаген от кожите на шаранови риби! Сензационността на полското откритие е в това, че още простият, едва треторазряден (на молекулата) колаген „прескача” във воден разтвор, където с години запазва извън организма на рибата-донор тройната си спирала, присъща само на белтъчините в живите организми.

Нещо повече. Така полученият колагенов хидрат е нужно само да се филтрира и вече е трансдермален гел. Имаме първият в историята колагенов препарат, чиито продукти на разпадане под въздействието на температурата на тялото преодоляват епидермиса и достигат до фибробластите, произвеждащи собствен колаген !

Първият препарат в света, който атакува причините, а не резултатите от остаряването на кожата и организма.

Наред със сензационните си качества полският рибен колаген има и един недостатък. Не може да го поставиш на търговските рафтове без постоянно включена климатизация, не може да го транспортираш и съхраняваш без термична защита. Това не е козметик като другите – това е жив белтък. Когато се прегрее, той се втечнява и губи свойствата си. Затова се дистрибутира главно основно чрез директни продажби и мрежов маркетинг.