BLOG

Ефекти от употребата

Намалява болките на ставите и костите, както при ревматични страдания, така и при артритни. Ускорява зарастването и рехабилитацията след травми на костите,ставите и връзките, в това число комплицирани счупвания при напреднала остеопороза. Намалява болките в гърба и гръбнака. Помага при лечение на остеопороза, артроза, остеоартроза,остеохондроза, подагра, околоставни възпаления, дискови хернии и ревматоиден артрит. Възстановява мускулната тъкан при атрофия.

Документирано е безспорното влияние на рибния колаген за лечение на пародонтоза, кожни алергии, младежко акне, пърхот, псориазис, изгаряния, дерматози, косопад (алопеция ареата), отоци, възпаления на ставите и други оплаквания. Препаратът омекотява белези, ускорява заздравянето на рани, подпомага борбата с целулита и стриите. Успокоява ухапванията от животни и насекоми. Премахва лунички, забавя косопад, регенерира косата и ноктите. Използван върху клепачите подобрява зрението. Прилага се при афти, херпес, ечемик, циреи, панарициум. Колагенът забавя процеса на атрофия на мастните и потните жлези. Лекува напукани пети, отстранява мазоли и премахва проблема на разслояване на кожички около ноктите и самите нокти.

Рибеният колаген със сигурност ще измести говеждия колаген от имплантологията и от производството на превръзки, протези на кръвоносните съдове и хирургичните шевове. Необикновено обещаващи се смятат клиничните изследвания върху групи болни от остеопороза и ревматични болести на ставите.Натуралният колген не е лекарство, но не е само козметичен препарат. Затова, че не само разкрасява, но има и въздействие върху тъканите(характерно за лекарствата) той справедливо е включен в групата на „козмецефтиците”(cosmeceutical). Този термин е препоръчан от американския професор по дерматология Алберт Клигман за подчертаване на факта, че тези препарати съчетават действието на козметика и лекарства.

Досега не съществуват никакви документирани противопоказания от прилагането на натурален колаген. Хората, алергични към рибния белтък са не повече на 1 от хиляда. Противопоказание може да бъде нискобелтъчната диета при тежки бъбречни заболявания и болни на диализа. Предвид чисто правните аспекти не трябва да се предлага колаген на бременни, което е трудно осъществимо поради неговото успешно действие като профилактика на стрии.